Erişilebilirlik

Suriye’de Çatışmalar Şiddetleniyor


Suriye’de son günlerde çatışmalar şiddetlendi. Muhaliflerin top atışında Halep’te 10’u çocuk 16 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Bu arada Birleşmiş Milletler Şam’daki Filistin mülteci kampındaki çok kötü yaşam koşullarına dikkat çekti.

Muhaliflerin Halep’e yönelik top atışında ölenlerden 3’ünün kardeş olduğu belirtiliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Halep’in bir başka bölgesinde düzenlenen hava saldırısında ise 6 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Suriye’de çatışan taraflar arasındaki şiddet son haftalarda artmış durumda. Şubat ayının sonunda yürürlüğe giren ateşkesin sağladığı sakin dönem bitmişe benziyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler, başkent Şam’daki Filisitin Mülteci Kampı’ndaki yaşam koşullarını çok kötü olarak niteledi.

Birleşmiş Milletler Filistin Mülteci Dairesi UNRWA, Yarmouk kampında taraflar arasındaki çatışmalar nedeniyle kamptakilerin bir haftadır su ve gıda sıkıntısı çektiğini söyledi.

UNWRA’nın sözcüsü Chris Gunnes, Yarmouk’taki sivillerin açlıkla ve susuzlukla karşı karşıya olduğunu söyledi.

150 bin kişinin yaşadığı kamp IŞİD ve El Nusra arasındaki çatışmalar nedeniyle harabeye döndüğü belirtiliyor. Rejim güçleri de zaman zaman kampı dışardan bombalıyor.

Jisr el Shughour yakınlarına düzenlenen hava saldırısında da 3 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Rejim güçleri muhaliflerin kontrolünde olan Humus’un kuzeyinde yoğunlşatırmış durumda.

Şam ile muhalifler Cenevre’de Çarşamba gününden buyana dolaylı barış görüşmeleri yürütüyor. Muhalif temsilciler, muhalif savaşçılara rejim güçlerine saldırmalarını söylüyor.

Suriyeli muhaliflerin baş müzakereceisi Esad Zoubi de, rejimin saldırılarının sürmesi durumunda sonsuza kadar müzakere etmeyeceklerini söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG