Erişilebilirlik

Suriye'de 48 Saatlik Ateşkese ABD Temkinli


ABD, Suriye ordusunun ülkenin güneyinde ilan ettiği 48 saatlik ateşkesi desteklediğini ancak ateşkesin geçerliliğini görmeden yorum yapmayacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert yayımladığı açıklamada, "Bu girişimi vaatleri değil sonuçlarıyla değerlendireceğiz. Muhalefet de bu ateşkesin başarıya ulaşması ve uzatılması için saldırıları durdurmalı ki böylelikle ihtiyacı olanlara insani yadım ulaştırılabilsin" ifadelerini kullandı.

Suriye rejimi, Dera kentinde, uzlaşma çabalarına destek için tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu. Suriye resmi haber ajansı SANA'nın yayımladığı duyuruda, ateşkesin Cumartesi öğlen 12.00 itibariyle yürürlüğe gireceği belirtilmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ateşkes açıklamasından sonra Dera'da çatışmaların azaldığını duyurdu. Haber ajansı Reuters'a konuşan muhalefet güçlerinden bir komutan ise bir değişiklik olmadığını savundu ve "Böyle bir açıklama duymadık. Rejim hala aynı şiddetle saldırılarını sürdürüyor" dedi.

Açıklama, Birleşmiş Milletler'in gelecek ay Cenevre'de yeni barış görüşmelerinin başlatılması talebiyle aynı gün yapıldı. ABD ve Rusya, Suriye'de Dera'yı da kapsayan bir bölgede güvenli bölgeler oluşturulması için görüşmelerini sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG