Erişilebilirlik

Suriye'de 19 Kişi Öldürüldü


Suriye güvenlik güçleri, dünkü çatışmalarda tüm ülkede en az 19 kişiyi öldürdü.

İnsan hakları eylemcileri, Humus’ta direnişin devam ettiği bölgelere topçu saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı güvenlik güçleri, tüm ülkede baskınlar düzenleyerek çok sayıda kişiyi de tutukladı. Ancak Suriye’deki eylemcilere dayandırılan bu bilgiler, bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.

Öte yandan Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği’nin Suriye Temsilcisi Kofi Annan, krizin sonsuza kadar sürmesine izin verilmeyeceğini açıkladı. Suriye rejiminin bölgedeki değişim rüzgarlarına dayanamayacağını savunan Annan, Esad’ın görevde kalıp kalmamasının da Suriye halkının kararına bağlı olduğunu söyledi.

Rusya’nın desteğini almayı başaran eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Annan, Pekin hükümetinin de desteğini almak amacıyla Çin’de bulunuyor. Annan, Esad hükümeti ve isyancıların ateşkes yapması ve diyalog başlatması yönünde altı maddelik bir plan sundu. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından onaylanan plan, Rusya ve Çin’in talebi üzerine Esad’a istifa çağrısında bulunmuyor.

XS
SM
MD
LG