Erişilebilirlik

Suriye Varil Bombaları Atmayı Sürdürüyor


Halep'te hava saldırısından sonra bina enkazı altında ölü ve yaralı arayan Suriyeliler
Halep'te hava saldırısından sonra bina enkazı altında ölü ve yaralı arayan Suriyeliler
Suriye askeri helikopterlerinin Halep’te isyancıların elindeki bölgelere yeniden “varil bombaları” attığı ve son üç gün içinde ölü sayısının 83’e yükseldiği bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan hakları Gözlem Örgütü, kentin bombalanan doğu mahallelerinde ölenlerin çoğunun sivil olduğunu, aralarında kadınlar ve çocuklar da bulunduğunu haber verdi
Bombardıman bölgesinden çekildiği iddia edilen amatör video görüntülerde enkaz altında sağ kalanları arayan kişiler görülüyor.

Uluslararası kuruluşlar tarafından kınanan varil bombaları muhalefet temsilcileri ve Batılı destekçileri tarafından son Cenevre görüşmelerinde de gündeme getirilmişti.
Cenevre-2 görüşmelerinin ilk turu, Cuma günü fazla bir ilerleme sağlayamadan sona erdi. Yetkililer, ikinci tur görüşmeler için gerekli temellerin oluştuğunu söylemekle yetiniyor.

Suriye’de üç yıldır devam eden iç savaşta, en fazla şiddete hedef olan yerlere insani yardım ulaştırılması en büyük sorunlardan biri ve en azından bu konuda çatışan taraflar arasında bir ortak zemin oluşturulmasına çalışılıyor.

Lahdar İbrahimi, özellikle isyancıların kontrolunda, BM’nin Suriye birlikleri tarafından kuşatma altında bulunan ve açlıktan ölme aşamasına gelen Humus halkına yardım ulaştırılamıyor olmasından çok büyük hayal kırıklığına uğradığını açıkladı.

Suriye’de üç yıl önce başşlayan rejim karşıtı barışçı gösteriler, daha sonra iç savaşa dönüştü. Bu süre içinde 100 binden fazla kişi hayatını kaybetti, 9 milyona yakın kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG