Erişilebilirlik

Suriye Tezkeresi TBMM’de Onaylandı


AJANSLAR - Suriye’ye yönelik sınır ötesi operasyonu mümkün kılacak tezkere Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda 129’ye karşı 320 oyla kabul edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve görevlendirilmesi konusunda hükümete 1 yıl süreyle yetki verilmesini öngören Başbakanlık tezkeresine AKP ve MHP destek verirken, CHP ve BDP ret oyu kullanacaklarını önceden açıklamışlardı.

TBMM’de kabul edilen tezkerede, Suriye’nin Türkiye’ye karşı saldırgan eylemlerinin, tüm uyarılara ve diplomatik girişimlere rağmen devam etmesinden dolayı Türkiye’ye yönelebilecek ilave tehditler ve risklere karşı süratle hareket etmek ve gerekli tedbirleri almak ihtiyacı doğduğu vurgulanıyor.

Hükümetten tezkereyle ilgili ilk yorum Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’dan geldi. Atalay, tezkerenin bir savaş tezkeresi olmadığını ancak caydırıcılık özelliği taşıdığını ifade etti.

Türkiye, Suriye tarafından atılan bir top mermisinin Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bir eve isabet ederek 5 kişiyi öldürmesini takiben Suriye’ye yönelik misilleme saldırısı gerçekleştirmiş ve radarla tespit edilen Suriye hedefleri top atışıyla vurulmuştu. Türk hükümetinden yetkililer, Ankara’nın Şam’la savaşa girme düşüncesinde olmadığını ancak gerekli olduğunda misilleme yapılacağını belirtiyor.

Öte yandan Suriye Enformasyon Bakanı Ümran Zoabi, Şam’ın havan topu saldırısını araştırdığını söyledi. Suriyeli Bakan, Akçakale saldırısında hayatını kaybedenler için de Türkiye’ye baş sağlığı diledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG