Erişilebilirlik

Suriye Sınırında Gerilim Tırmanıyor


Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde Kürtler’in kontrolündeki bölgeden açılan keskin nişancı ateşinde bir askerinin hayatını kaybetmesinin ardından bölgeye misilleme ateşi açıldığını bildirdi.

TSK’dan yapılan açıklamada, askerin Hatay’da, YPG’nin kontrolündeki Afrin’den açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini kaydedildi.

Amerika, IŞİD’le mücadele hedefi kapsamında Suriye’nin kuzeyinde, Kürtlerle askeri işbirliği yapıyor.

YPG, ayrıca Rusya ile de işbirliği yapıyor. YPG’den yapılan açıklamada, Moskova’nın Afrin’de askeri üs kurmakta olduğu ve bunun savaşçılarının eğitimine katkıda bulunacağı belirtildi.

Türkiye, YPG’yi PKK’nın bir kolu olarak görüyor.

Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde bir “terör devletine” tolerans göstermeyeceğini açıklamıştı.

YPG sözcüsü Redur Xelil, Türk ordusunun Çarşamba günkü olayda saldıran taraf olduğunu iddia etti ve Afrin bölgesindeki sınır köylerine yönelik Türk topçu ateşinin 10 kişinin yaralanmasına neden olduğunu, hala da ateşin devam ettiğini söyledi.

Xelil, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, “Elbette bir saldırı karşısında ellerimiz bağlı oturmayacağız, meşru savunma hakkımızı kullanacağız,” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Suriye’de yeni askeri üsler açma gibi bir planı olmadığını kaydetti. Ancak açıklamada Halep’te Afrin yakınlarında yerel ateşkesleri müzakere etmek için uzlaşma merkezi kurduğunu kaydetti.

YPG ise Rus askerlerinin Afrin’e zırhlı araçlarla vardığını belirtti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG