Erişilebilirlik

Suriye Ordusundan Yeni Saldırılar


Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesi başkanı Jacob Kellenberger
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat ve Uluslararası Kızıl Haç Komitesi başkanı Jacob Kellenberger

Suriye güvenlik güçlerinin ülkenin orta ve kuzey kesimlerindeki kasabalar ve köylere düzenlediği saldırılarda en az üç kişiyi öldürdüğü bildiriliyor.

İnsan hakları eylemcilerine göre Suriye birlikleri Hom kentinde iki kişiyi ateş açarak öldürdü. Kuzeydeki Ain Ely-Bayda köyünden sınırı geçerek Türkiye’ye kaçmaya çalışan bir kişi askerler tarafından vurularak öldürüldü.

Suriye güvenlik güçlerinin Pazar günü de ülkenin kuzeydoğusunda en az 14 sivili öldürdüğü bildiriliyor.

İnsan hakları gruplarına göre demokrasi yanlısı göstericilere müdahale eden askerler kuzeydeki İdlib ilinde sekiz, Hama yakınlarında da dört kişiyi öldürdü. Hama başsavcısının muhalefete katılma kararından bu yana iki bölgede de ordu operasyonlarını arttırmış durumda. Başsavcı Adnan Bakur ise, Hama dışındaki kırsal alanlarda güvenlik güçlerince aranıyor.

Öteyandan hükümeti yaralılara tıbbi yardım sağlama ve gözaltındakilere erişime izin vermeye ikna etmek amacıyla Uluslararası Kızılhaç Komitesi başkanı Şam’a gitti. Temaslarına Pazar günü Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüşerek başlayan komite başkanı Jacob Kellenberger bugün de Devlet Başkanı Beşar Esad ile biraraya geldi.

Bu arada Kızıl haç temsilcilerinin Suriye cezaevlerini ziyaret etmesine izin verildi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG