Erişilebilirlik

Suriye Ordusundan Yeni Saldırılar


Suriye Ordusundan Yeni Saldırılar
Suriye Ordusundan Yeni Saldırılar

Suriye güvenlik güçlerinin hükümet karşıtı gruplara karşı düzenlediği operasyonlar sırasında altı kişiyi öldürdükleri bildiriliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, en kanlı çatışmanın kuzeydeki İdlib ilinin Sarameen kasabasında meydana geldiğini açıkladı. Örgüte göre güvenlik güçleri arama ve tutuklamalar sırasında ateş açarak beş kişiyi öldürdü, en az 60 kişiyi de yaraladı.

Şam’ın dış mahallelerinden Qara’da düzenlenen baskınlarda çok sayıda kişi tutuklanırken bir kişi güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. İnsan hakları grupları Lübnan sınırındaki Heet köyünde de benzer saldırılar düzenlendiğini bildiriyor.

Bu arada Suriye birliklerinin ülkenin orta kesimlerindeki sık sık hükümet karşıtı gösterilere sahne olan Rastan kasabasını kuşattığı haber veriliyor. Rastan, ayaklanmanın merkezi Hama ile Homs kentlerini bağlayan karayolunun üzerinde bulunuyor.

Operasyonlar, Suriye’nin, olağanüstü toplantı düzenleyen Arap Birliği’nin açıklamasını reddetmesinden bir gün sonra düzenlendi.

Suriye’deki çatışmalara çözüm bulma amacıyla genel sekreterini Şam’a gönderebileceğini bildiren Arap Birliği, toplantının sonunda yaptığı açıklamada Esad hükümetinden de çok geç olmadan kan dökülmesine son vermesi çağrısında bulunmuştu. Genel Sekreter Nebil Elarabi’nin Şam’a gidip gitmeyeceği kesinlik kazanmadı.

Şam’dan yapılan resmi açıklamada Arap Birliği’nin “diplomatik protokolü çiğnediği” iddia edildi ve toplantı sonrasında yayınladığı bu açıklamanın “yok sayılacağı” bildirildi.

Birleşmiş Milletler, Suriye’de Mart ayından bu yana rejim aleyhtarı gösterilerde 2 bin 200 kişinin öldüğünü bildiriyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG