Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Köyleri Bastı


Suriye Ordusu Köyleri Bastı
Suriye Ordusu Köyleri Bastı

Suriye birliklerinin Türk sınırındaki bazı köylere girerek ateş açtığı ve en az altı kişiyi yaraladığı bildiriliyor.

İnsan hakları gruplarına göre Suriye ordusu İdlib ilinin Kfar Roumah ve diğer köylerinde operasyonlar düzenledi.

Öteyandan Hama kentinde askerlerin evlere yaptıkları baskınlarda 20’den fazla kişiyi tutukladığı haber verildi.

İnsan hakları grupları tank desteğindeki askerlerin Pazar günü erken saatlerde Hama’ya girdiğini, rejim karşıtı olmasından kuşkulandığı kişileri tutukladığını bildirmişti. Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, kent halkının askerlerin evlere girmesini önlemek için sokaklara taşlar yığdığını ve otomobil lastikleri yaktığını önesürdü.

Cuma günü Hama’da onbinlerce kişinin katıldığı Devlet Başkanı Beşar Esad’ın istifasını isteyen büyük bir gösteri düzenlenmişti. Esad, bir gün sonra gösteriye izin verdiği için Hama valisini görevden almıştı.

Bu arada Şam’ın banliyölerinden Hacer Esvat’da Pazar gecesi düzenlenen hükümet karşıtı gösteride güvenlik güçlerinin iki kişiyi vurarak öldürdüğü haber verildi.

Amerika ve Avrupa, Beşar Esad ve yardımcılarına, demokrasi yanlısı göstericilere karşı şiddete son vermeye zorlamak için bir dizi yaptırım uygulama kararı almış bulunuyor.

İsviçre, Pazar günü devlet başkanı dahil 23 Suriyeli hükümet yetkilisine mali yaptırımlar uygulayacağını açıkladı. İsviçre Ekonomik İşlerden Sorumlu devlet Bakanlığı, yaptırımlar kapsamında Suriyeli yetkililerin 32 milyon dolarlık malvarlıklarının dondurulduğunu bildirdi.

XS
SM
MD
LG