Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Stratejik Kasabayı Geri Aldı


 Kuseyr kasabasında saldırı öncesi mevzilenen Suriyeli isyancılar
Kuseyr kasabasında saldırı öncesi mevzilenen Suriyeli isyancılar
Suriye devlet televizyonu hükümet kuvvetlerinin isyancıların elindeki Kuseyr kasabasına girdiğini bildirdi.

Suriye ordusu Şam’ı Akdeniz kıyısına bağlayan stratejik bölgeyi yeniden ele geçirmek için birkaç hafta önce karşı saldırı başlatmıştı.
Suriye televizyonu hükümet kuvvetlerinin Pazar günü kasabaya girdiğini ve “terörist” olarak adlandırdığı isyancı güçleri temizlemeye başladığını bildirdi.

Bir Suriyeli yetkili Batılı haber ajanslarına kasaba belediyesi ve çevresindeki binaları ele geçirdiğini açıkladı. Haber bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.

Ancak Suriyeli insan hakları eylemcileri Pazar günü hükümet kuvvetlerinin Kuseyr kasabasına top ve savaş uçaklarıyla saldırdığını, çok sayıda binayı tahrip ettiğini bildirdi. Eylemcilere göre hükümet kuvvetleri saldırı sırasında Esat yanlısı milisler ve Lübnanlı Hizbullah savaşçıları tarafından desteklendi.
Merkezi İngiltere’deki Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü çatışmalarda 16 isyancı dahil en az 30 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Suriye kuvvetleri birkaç haftadır Kuseyr kasabasını üç koldan kuşatmış ve çevresindeki köyleri ele geçirmişti.
Kasaba Şam’ı Akdeniz kıyısına bağlayan karayolu üzerinde bulunuyor .Kontrol altına alınması Esat’a üyesi olduğu Alevi azınlığın yaşadığı kıyı bölgelerine erişim imkanı verecek .
Kuseyr kasabası ayrıca Lübnan sınırına yakın bulunması nedeniyle isyancılar için sınır ötesi kaçakçılıkta kullanılıyordu.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG