Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Sınır Kentini Ele Geçirdi


Suriye Ordusu Sınır Kentini Ele Geçirdi
Suriye Ordusu Sınır Kentini Ele Geçirdi

Suriye, ordu birliklerinin Türkiye sınırındaki kenti kontrol altına aldığını bildirdi.

Suriye televizyonu, tanklar ve helikopterlerle desteklenen ordu birliklerinin Cizr el Şuhur’ı akşam tümüyle ele geçirdiğini haber verdi.

İnsan hakları grupları Suriye ordusunun Cizr el Şukur kentine iki koldan saldırdığını bildirdi. Görgütanıklarına göre askeri birlikler kent içinde mevzilenirken patlamalar duyuldu.

Suriye devlet medyası, birliklerin kente silahlı grupların yollar ve köprülere yerleştirdiği patlayıcıları temizledikten sonra girdiğini bildirdi. Şam hükümeti silahlı çeteleri Cizr el-Şukur’da güvenlik personelini öldürmekle suçluyor ve ordu birliklerinin kente bu çeteleri etkisiz hale getirmek için girdiğini söylüyor.

Günlerdir askeri operasyonlara hedef olan Cizr el-Şukur’den binlerce kişi Türkiye’ye kaçtı.

Almanya Dışişleri Bakanı Suriye’nin kuzeyde giriştiği askeri operasyonları kınadı ve Şam hükümetinden şiddete hemen son vermesini istedi.

Hem Almanya hem de Amerika Şam’ı çatışmalara sahne olan bölgelere insani yardım görevlilerinin girmesine izin vermeye çağırdı.

Fransa ve İngiltere, Suriye’i halka karşı ağır silahlar kullandığı için kınadı. Ancak İngiltere Dışişleri Bakanı William Haque , Güvenlik konseyinden Şam hükümetini kınayan bir karar çıkartma şansının çok düşük olduğunu belirtti

XS
SM
MD
LG