Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Şam ve Halep'te Yeni Saldırılar Başlattı


Suriyeli insan hakları eylemcileri, ordunun isyancıları bastırmak amacıyla Halep ve Şam’ın banliyö kesimlerine tanklar ve taarruz helikopterlerinin desteğinde yeni operasyonlar başlattığını açıkladı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlem adlı örgüt, bugün (Cumartesi) çoğu sivil yaklaşık 40 kişinin şiddet olaylarında hayatını kaybettiğini bildirdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkede 18 aydır devam eden şiddet olaylarından “dış-destekli teröristleri” suçlamaya devam ediyor. Resmi haber ajansı SANA, ordunun Halep’te çok sayıda terörist öldürdüğünü bildirdi, ama rakam vermedi, bunun yanı sıra makineli tüfekle donatılmış yedi aracın tahrip edildiğini belirtti.

Ülkede olup bitenlerden haber almak gün geçtikçe zorlaşıyor. İnsan hakları eylemcileri, elektrik ve internet kesintileri yüzünden video ve bilgi aktarımında zorluk yaşandığını, küçük cihazları şarj etmek için yeterli elektrik olmadığını bildiriyor.

Tüm Batılı ülkelerin istifa çağrısında bulunduğu Suriye Devlet Başkanı Esad, İran’dan destek almaya devam ediyor. Bugün Şam’ı ziyaret eden bir İran heyeti, Tahran hükümetinin Esad rejimine desteğini yineledi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG