Erişilebilirlik

‘Suriye Ordusu Rakka’ya Girdi’


Suriye ordusunun, IŞİD’in halifelik ilan ederek kontrolü ele geçirdiği ve örgütün kalesi olarak bilinen Rakka’ya girdiği bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriyeli birliklerin Rusya’nın hava saldırılarından aldıkları destekle Rakka vilayetinin idari sınırına ulaştığını duyurdu.

Üç gün süren çatışmalarda, en az 26 IŞİD militanının öldürüldüğü, Suriyeli güçlerin de 9 kayıp verdiği kaydedildi.

Amerika liderliğindeki IŞİD’le mücadele koalisyonuna bağlı Kürt ve Arap güçlerinden oluşan birlikler, Çarşamba günü, Türkiye-Suriye sınırını yakınlarındaki Menbiç’te, IŞİD’in kontrolündeki bölgelere operasyon başlattı.

Menbiç’in 70 kilometre batısındaki Marea bölgesinde de IŞİD militanları ile el Nusra Cephesi arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Rakka ve Menbiç’te çatışmalar sürerken, IŞİD, Irak’ta güçlü olduğu bölgelerden Felluce’de de yaklaşık iki haftadır Irak Ordusu’nın saldırılarıyla karşı karşıya.

Rus kaynaklar, Cumartesi günü Halep çevresinde devam eden çatışmalarda, en az 40 kişinin öldürüldüğü, 100 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Halep, ABD ve Rusya’nın girişimiyle Şubat sonunda yürürlüğe giren ancak birkaç haftada yıkılan ateşkes kararı sonrasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG