Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Palmira'ya Yaklaşıyor


Esat rejimine bağlı güçler
Esat rejimine bağlı güçler

Suriye’de Beşar Esat rejimine bağlı kuvvetler, IŞİD’in elindeki antik Palmira kentine yakın birkaç bölgeyi daha geri aldı.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü ve yerel medya organları, antik kentin bağlı olduğu Humus’un Tedmür ilçesinde hava ve topçu operasyonlarının devam ettiğini, binaların yerle bir olduğunu ve dumanların çevredeki bir çok yerleşim bölgesinden görülebildiğini bildiriyor.

Örgüt, rejime destek veren milis güçleri ve Rus hava saldırıları desteğindeki Suriye ordusunun şimdiye kadarki en büyük operasyonu gerçekleştirdiğini açıkladı.

Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, Palmira operasyonunun dördüncü haftasında olduğuna dikkati çekerek, rejime bağlı kuvvetlerin dün 18, bugün de 10 asker kaybettiğini bildirdi.

Palmira, Suriye iç savaşından önce ülkenin en çok turist çeken antik kentlerinden biriydi.

IŞİD kendi geçen yıl ele geçirmiş, bölgede büyük bir katliam yapmıştı. Antik kentin yanındaki Tedmür ilçesinde nüfus IŞİD işgalinden bu yana 70 binden 15 bine düştü.

Roma döneminden kalma Palmira, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) dünya kültür mirasları listesinde bulunuyordu. Ancak cihatçı örgütün antik kenti ele geçirmesinin ardından tarihi eserleri ve müzeleri yerle bir ettiği belirtiliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG