Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Palmira’ya Yaklaşıyor


Suriye Ordusu Palmira’ya Yaklaşıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:02 0:00

Suriye ordusu antik kent Palmira’ya doğru ilerliyor. Suriye askerleri kentin çevresindeki dağlık bir bölgeyi ele geçirdi.

Humus Valisi Talal Barazi, ordunun batı ve güneyden Palmira’ya ilerlediğini belirtti, ayrıca IŞİD’in kontrolündeki Qaryatin kasabasına da yaklaştığını kaydetti.

Suriye ordusunun bütün yönlerden ilerlediğini belirten Barazi, birkaç gün içinde olumlu gelişmeler beklediğini de kaydetti.

Suriye muhalefeti de ordunun Palmira’nın dış mahallelerine yaklaşmakta olduğunu belirtiyor. Suriye ordusuna Rusya da havadan destek veriyor. Palmira geçen yıl Mayıs ayında IŞİD’in kontrolüne geçmişti.

Cenevre’deki barış görüşmeleri devam ediyor

Suriye ordusu Palmira’ya doğru ilerlerken, Suriye barış görüşmeleri de Cenevre’de devam ediyor. Barış görüşmelerinde Suriye’yi temsil eden Suriye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura tarafından kendisine öneri sunulduğunu söyledi.

Caferi, Şam’ın öneriyi inceleyeceğini ve Nisan’da yapılması planlanan gelecek sefer ki müzakerelerde cevabını vereceğini kaydetti.

Müzakerelerde Devlet Başkanı Beşar Esat’ın siyasi geçişteki rolünün de önemli bir yer tutması bekleniyor. Muhalefet, geçiş döneminde Esat’ın istifa etmesi gerektiğini belirtiyor. Şam rejimi ise Esat’ın istifasını tartışmayı reddediyor. Görüşülmediğini belirtti.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG