Erişilebilirlik

Suriye Ordusu ve İsyancılar Halep’te Çatışmaya Devam Ediyor


Suriye ordusuyla direnişçiler arasındaki çatışmalar Halep’te devam ediyor. Suriyeli askerler Halep’te mevzilenen isyancıları topçu ateşine tutarken rejim karşıtı direnişçiler de ele geçirdikleri bir tankla şehrin güneyinde bulunan bir askeri üsse saldırdı.

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün yaptığı açıklamaya göre Suriye ordusunun bombardımanı sonucunda yedi kişi öldü. Merkezi İngiltere’deki izleme örgütü Halep’te tank ve topçu ateşinin devre dışı bıraktığı internet ve cep telefonu bağlantısının onarıldığını kaydetti.

İnsan hakları savunucuları ayrıca Suriye güvenlik güçlerinin Şam’da giriştikleri bir operasyonda da on iki kişiyi öldürdüklerini açıkladı. Suriye’de devlete bağlı medya kuruluşları, direnişçileri kastederek, operasyonun “teröristleri” hedef aldığını bildirdi.

Pentagon sözcüsü tarafından yapılan bir açıklamaya göre Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta, Ortadoğu turu kapsamındaki Ürdün ziyareti sırasında Kral Abdullah ile Suriye’deki muhtemel siyasi dönüşümü tartıştı. Amerikalı bakan Suriye rejiminin eylemlerini “hoş görülemez” olarak niteledi.

Buarada Rusya, Birleşmiş Milletler ’in Suriye’ye karşı bir karar alması konusunda muhalefetini sürdürüyor. Moskova, Suudi Arabistan tarafından hazırlanan ve BM Genel Kurulu’nda tartışılması beklenen karar taslağını desteklemeyeceğini bildirdi. Rusya ve Çin, BM Güvenlik Kurulu’nun Suriye konusunda hazırladığı karar tasarısını şimdiye kadar üç kez veto etti. Ancak BM Genel Kurulu kararları bağlayıcı olmadığından veto edilemiyor.

Ayrıca, Amerikalı kaynakların Batılı medya kuruluşlarına verdikleri bilgiye göre Başkan Barack Obama bu yılın başlarında Merkezi Haberalma Teşkilatı’na (CIA) ve diğer Amerikalı teşkilatlara Suriyeli isyancıları destekleme izni veren bir karar imzaladı. Ulusal Güvenlik Konseyi yetkilileri Amerika’nın Sesi ’ne konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG