Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Humus'u İşgal Ediyor


Bugün İdlib'de Beşar Esat'ın adamları tarafından öldürülen Özgür Suriye Ordusu mensubu bir subayın cenaze töreni
Bugün İdlib'de Beşar Esat'ın adamları tarafından öldürülen Özgür Suriye Ordusu mensubu bir subayın cenaze töreni

Suriye ordusu, bir aydır acımasız bir şekilde bombaladığı Humus’a kara harekâtı başlattı

Suriye ordusu, bir aydır acımasız bir şekilde bombaladığı Humus’a kara harekâtı başlattı.

Rejim karşıtlarının hala direndiği kentte yoğun topçu ateşi sonucu yüzlerce kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi yaralandı.

Eylemciler, ordunun özellikle direnişin yoğun olduğu Baba Emir ve el İnşaat mahallelerini zorladığını bildiriyor. Suriyeli bir yetkili, Baba Emir’in birkaç saat içinde direnişçilerden “temizleneceğini” iddia etti.

Humus’a giren Dördüncü Zırhlı Tümen’in komutanı Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kardeşi Mahir.

Baba Emir’da hala üç Batılı gazeteci mahsur durumda. Suriyeli kaçakçılar yaralı İngiliz foto muhabiri Paul Conroy’u dün Lübnan’a kaçırmayı başarmış ancak olay sırasında 13 kişi ölmüştü.

Suriye birliklerinin beş gün süren yoğun topçu ateşinin ardından Hama’nın Halfaya semtine girdiği de bildirildi. Humus’un kuzeyindeki Rastan da yoğun ateş altında.

BM'ye göre Suriye'de hergün ortalama 100 kişi öldürülüyor
BM'ye göre Suriye'de hergün ortalama 100 kişi öldürülüyor


Bu arada Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği’nin Suriye temsilcisi olarak atanan Kofi Annan, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve diğer üye devletlerin yetkilileriyle görüşecek. Eski BM Genel Sekreteri Annan, daha sonra Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Elarabi’yle görüşmek üzere Kahire’ye hareket edecek. Birleşmiş Milletler’e göre, Suriye’de bir yıldır devam eden ayaklanmada ölü sayısı 7 bin 500’u aştı.

Öte yandan Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, el Kaide ve diğer militan örgütlerin, Suriye’deki boşluktan yararlandığını söyledi ve muhalefetin silahlandırılması gerektiğini ima etti.

Önce barışçı gösterilerle başlayan ancak hükümetin sert müdahalesi sonucu isyana dönüşen olaylar, gittikçe artan bir şekilde iç savaşa dönüşüyor.


STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG