Erişilebilirlik

Suriye Ordusu Hama'da 80 Kişiyi Öldürdü


Suriye Ordusu Hama'da 80 Kişiyi Öldürdü
Suriye Ordusu Hama'da 80 Kişiyi Öldürdü

Ramazan arifesinde yapılan saldırılar tüm dünyada nefretle karşılandı

Suriye’de Ramazan arifesinde tank desteğinde Hama kentine giren askeri birliklerin halka ateş açarak en az 80 kişiyi öldürdüğü bildiriliyor.

Suriye insan hakları örgütü Ulusal İnsan Hakları Birliği, Hama'da ölenlerin sayısının 95'i' bulduğunu, diğer üç kentteki saldırılarla ölü sayısının 121'i geçtiğini önesürdü. Örgütün açıklamasına göre Der ez-Zor, Harak ve El Bukamel kentlerinde çok sayıda yaralı var.

İnsan hakları gruplarına göre gün boyunca kent sokaklarında tank ve silah sesleri duyuldu. Sağlık görevlileri hastanelerin yaralılarla dolup taştığını ve acil kan bağışlarına ihtiyaç duyduklarını söylüyor. Ölü sayısının artmasından kaygı duyuluyor.

Haberlere göre Suriye ordusu saldırıya şafak sökerken başladı ve halkın askerlerin kente girmesini önlemek için yollara kurduğu barikatları yıktı.

Öteyandan güneyde el-Hirak köyüne saldıran güvenlik güçlerinin üç kişiyi öldürdüğünü, bazılarını da yaraladığı bildiriliyor. Köy halkı güvenlik güçlerinin yüzü aşkın kişiyi de tutukladığını önesürüyor.

Suriye’de güvenlik güçleri, önceki gece yarısı düzenledikleri operasyonlarda da en az beş kişiyi öldürdü.

İnsan hakları eylemcileri, muhalif grupları hedef alan operasyonların başkent Şam’ın banliyölerinden birinde düzenlendiğini ve askerlerin sivillere ateş açtığını bildirdi.

Associated Press haber ajansı da benzeri bir operasyonun doğudaki El-Bukemal’de düzenlendiğini duyurdu.

İnsan hakları grupları, Cuma günü düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde, güvenlik güçlerinin en az yedi kişiyi öldürdüğünü bildirmişti.

Ancak resmi medya, “maskeli sabotajcıların” güvenlik güçlerine ve halka ateş açtığını ve dinamit patlattığını yazdı.

Cuma günü düzenlenen gösterilere Devlet Başkanı Beşar Esad’ı istifaya çağıran onbinlerce kişi katıldı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG