Erişilebilirlik

Suriye Ordusu: ‘Ateşkes Sona Erdi’


ABD ile Rusya’nın arabuluculuğuyla varılan ateşkesin sona erdiğini ilan eden Şam ordusu, “silahlı terörist grupların” ateşkesi silahlanma ve savaşçılarını hareket ettirme amacıyla kullandığını öne sürdü. Suriye ordusu, Amerika ile Rusya’nın anlaşması sonucu varılan ateşkesin sona erdiğini açıkladı. Ordu, ateşkesi isyancı grupların baltaladığını iddia etti.

Şam ordusu, “silahlı terörist grupların” defalarca ateşkesi ihlal ettiğini, bir hafta boyunca hükümetin kontrolündeki noktalara saldırırken, ateşkesi silahlanma ve savaşçılarını hareket ettirme amacıyla kullandığını öne sürdü. Ordu yetkilileri, isyancıların, kan akışını durdurmak için önemli bir fırsatı harcadıklarını söylerken ateşkesin tekrar sağlanıp-sağlanmayacağı konusunda bilgi vermedi.

İnsan hakları eylemcileri ve isyancı gruplar da ateşkesin bozulmasından hükümeti sorumlu tuttular. BM de Suriye hükümetinin, ateşkesin önemli koşullarından biri olan insani yardım sevkiyatını engellemekle suçluyor.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry de BM Genel Kurul toplantıları için gittiği New York’ta Suriye’yi yardımları engellemekle suçladı ve Moskova’dan Şam rejimine bu konuda baskı yapmasını istedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG