Erişilebilirlik

Suriye'de Rafineri ve Doğalgaz Tesislerine Saldırı


Arşiv foto
Arşiv foto

Suriye Petrol ve Maden Bakanlığı, Humus şehrinde 'drone'larla düzenlenen saldırılarda devlete ait üç petrol ve doğalgaz tesisinin hedef olduğunu açıkladı.

Şehrin farklı bölgelerinde eş zamanlı düzenlenen saldırılarda ülkenin iki petrol rafinerisinden biri konumundaki rafineri ve iki doğalgaz tesisi hasar gördü.

Yetkililerin terör saldırısı olarak duyurdukları olay sonrası rafineride üretime ara verildi. Rafineri yöneticisi Haitham Musawkar yaptığı açıklamada saldırı sonrası tesiste yangın çıktığını ve yangının birkaç saatin ardından kontrol altına alınmasıyla birlikte tamirat ve onarım çalışmalarının başladığını söyledi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Humus şehrinin batısındaki rafineri ülkenin dizel, gaz ve kalorifer yakıtı temin eden iki ana rafinerisinden biri durumunda. Suriye'de Batı ülkelerinin ithalat yaptırımı ve ülkenin doğusundaki petrol yataklarının Kürtler'in kontrolunda olması nedeniyle yakıt sıkıntısı yaşanıyor.

Humus şehri ve çevresi 2017'den bu yana tamamen Esat rejiminin kontrolu altında. Ancak vilayetin Ürdün sınırındaki bölgeleri hala muhaliflerin elinde.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG