Erişilebilirlik

Suriyeli Mülteci Sayısı Artıyor


Birleşmiş Milletler Mülteci Dairesi, Suriye’nin komşu ülkelerindeki mülteci sayısının 1 milyon 600 bine ulaştığını açıkladı

Birleşmiş Milletler Mülteci Dairesi, Suriye’nin komşu ülkelerindeki mülteci sayısının 1 milyon 600 bine ulaştığını açıkladı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli mülteciler, komşu Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak’ı doldurmaya devam ediyor. Çatışmalar şiddetlendikçe kaçanların sayısı da artıyor.

Mülteciler Yüksek Komiserliği, bu hafta başında diğer BM daireleri ve Suriye Kızılayı ile birlikte, savaşın yoğun olduğu Kuseyr’den kaçanların toplandığı Hasiye’yi ziyaret etti.

16 bin nüfuslu Hasiye, Kuseyr’e 25 kilometre uzaklıkta. BM Mülteci Dairesi, Hasiye’nin birkaç hafta önce çatışmaların yoğunlaştığı Kuseyr’lilerle dolduğunu bildiriyor.

Mülteci Dairesi sözcüsü Dan McNorton, 3 bin 500 kişinin Hasiye’ye sığındığını, çoğunun kadınlar ve çocuklar olduğunu, bu kişilerin okullar, yarım kalmış inşaatlar ya da çadırlarda yaşamak zorunda kaldığını söyledi. McNorton, özellikle çocuklarda ishal, solunum yolu hastalıkları, ateş, kulak iltihabı ve cilt hastalıkları görüldüğüne de dikkati çekti. Sözcü, 500 aileye battaniye ve yatak dağıtıldığını, ancak Kuseyr’dekierin acilen süt, bebek bezi, tıbbi malzeme ve barınağa ihtiyacı olduğunu kaydetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG