Erişilebilirlik

İsyancılar Komuta Merkezlerini Türkiye'den Suriye'ye Taşıyor


Suriye’de isyancılar ve rejim yanlısı kuvvetler arasındaki çatışmalar şiddetlenirken, isyancı Özgür Suriye Ordusu, karargahlarını Türkiye’den Suriye’ye taşıdığını açıkladı.

Muhalefet eylemcileri, ordunun bugün düzenlediği topçu saldırısı sonucu en az 25 kişinin öldüğünü açıkladı. Eylemciler çatışmaların en çok Halep bölgesinde yoğunlaştığını, ordunun isyancı mevzilerini dağıtmak için yeni saldırılar düzenlediğini bildirdi.

Özellikle ordudan ayrılan askerlerin temsil ettiği Özgür Suriye Ordusu, karargahlarını Suriye’nin “kurtarılmış bölgelerine” taşıdığını açıkladı. Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Albay Riyad el Esad, ayrıca Şam’a büyük bir saldırı düzenlemek istediklerini belirtti.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan uzmanlar, isyancıların taktik, strateji ve silahlanma konusunda ilerleme sağlamasına rağmen Şam’ı ele geçirmeye hazır olmadıkları görüşünde.

Dün Mısır’da yayınlanan el Ehram el Arabi dergisine konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, isyancıların asla zafer kazanamayacaklarını söylemiş, bununla birlikte diyalog kapısını açık bıraktıklarını belirtmişti.

Bu arada Suriye’nin kuzey bölgelerinde yaşanan yoğun çatışmalar yüzünden Türkiye de sınıra yakın bölgelerde askeri yığınak yapıyor.

Suriye konusu önümüzdeki hafta New York’ta toplanacak Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarının ana gündem maddesi olacak. Toplantıya Türkiye’den Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi Kongresi’ne katılacağı için New York’a yapacağı ziyareti iptal etmişti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG