Erişilebilirlik

Suriyeli İsyancılar Halep'e Saldırı Başlattı


Mideast Syria
Mideast Syria
Suriyeli isyancılar Halep’te orduya karşı bir saldırı başlattı.

İnternetteki videolarda sokak çatışmaları yaşandığı görülüyor. Ancak basınla iletişim kurabilen isyancı liderler fazla ilerleme sağlayamadıklarını bildirdi.

Halep’te çatışmalar devam ederken, Şam’da da yeniden şiddet olaylarının arttığı belirtiliyor. Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı ordu, isyancı ve isyancı sempatizanlarının bulunduğu semtleri topçu ateşine tuttu.

Türkiye-Suriye sınırındaysa bir havan topu mermisi Urfa’nın Akçakale ilçesine düştü. Ancak yaralanan olmadı.

Şiddet olaylarına rağmen internetteki videolarda Halep, Şam ve diğer kentlerde, yüzlerce kişinin katıldığı hükümet karşıtı gösterilerin de devam ettiği görülüyor.

Panetta: 'Kimyasal Silahlar Güvende Değil'

Pentagon’da bir açıklama yapan Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye’nin elindeki kimyasal silahların güvende olmadığı yönünde kanıtlar bulunduğunu söyledi. Panetta, Suriyelilerin ellerindeki kimyasal silah stoklarında eksik olmadığının görüldüğünü, ancak yine de kaygıların devam ettiğini belirtti. Amerika Savunma Bakanı, bu silahların kısmen başka bir yere aktarılmış olabileceğini, isyancıların ya da başkalarının eline geçip geçmediğinin tam olarak bilinmediğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, hem ordu hem de isyancıların insan hakları ihlallerine karıştığına dikkati çekerek bu ülkedeki savaş suçlarını soruşturması yetkisini altı ay daha uzattı. Konseyin yürüttüğü soruşturmada bin kadar mağdurla görüşüldü, ancak Şam hükümeti soruşturmacılara ülkeye giriş izni vermedi.

New York'ta 'Suriye'nin Dostları' Toplantısı

Bu arada Suriye’nin Dostları grubu bugün New York’ta Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un ev sahipliğinde toplanacak. Toplantıya Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katılacak. Amerikalı yetkililer, Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarına ek olarak yapılacak bu toplantının Suriye muhalefetine destek, insani yardımlar ve Esad rejimine uluslararası baskı konularına yoğunlaşacağını bildirdi. Yetkili görüşmelerde aralarında yaptırımların da bulunduğu tek taraflı adımların ele alınacağını da sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG