Erişilebilirlik

Suriye: İsrail Uçakları Şam Yakınlarına Saldırdı


Suriye Devlet Haber Ajansı SANA Şam üzerindeki füzelerin görüntüsünü yayınladı
Suriye Devlet Haber Ajansı SANA Şam üzerindeki füzelerin görüntüsünü yayınladı

Suriye devlet medyasının askeri bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, İsrail uçaklarının başkent Şam yakınlarında bazı noktaları vurduğu, bombardıman neticesinde üç Suriyeli askerin yaralandığı duyuruldu.

Televizyona açıklama yapan askeri yetkili, “Hava savunma sistemlerimiz İsrail savaş uçakları tarafından Lübnan hava sahası üzerinde bize fırlatılmış füzeler tespit etti. Füzeler hedeflerine ulaşmadan imha edildi.” dedi.

Aynı yetkili füzelerden birininse bir silah deposunu vurduğunu, patlamada üç askerin yaralandığını belirtti.

İsrail’in saldırıda hangi füzeleri kullandığı bilinmiyor.

Suriye devlet medyası daha önce de akşam saatlerinde bazı düşman füzelerinin havada vurulduğunu açıklamıştı.

Rusya: ‘‘İsrail sivil uçuşları tehlikeye attı’’

Rusya, İsrail’in hava saldırılarını sivil uçuşları tehlikeye attığı gerekçesiyle eleştirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, İsrail F-16’larının saldırısı sırasında iki sivil uçağın Şam ve Beyrut’a inmeye hazırlandıklarını, saldırıların bu uçaklar için doğrudan tehdit oluşturduğunu söyledi.

Konaşenkov, Suriye ordusunun sivil uçakları vurma tehlikesini bertaraf etmek adına hava savunma kaynaklarını tam kapasite kullanmadığını söyledi. Sözcü Suriye hava trafiği yetkililerinin Şam’a inmesi planlanan uçağı Lazkiye kentine yönlendirdiklerini aktardı.

İsrail Ordusu konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Ancak İsrail ordusunun Twitter hesabından, “Suriye’den fırlatılan bir uçaksavar füzesine karşı hava savunma sistemi devreye girmiştir.” mesajı yayınlandı.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada da Lübnan kara sahasından fırlatılan İsrail füzelerinin Şam’ın batı ve güneybatısındaki yerleşim yerlerini hedef aldığı belirtildi.

Açıklamada, “Füzelerden biri Hizbullah ya da İran güçleri tarafından kullanılan bir silah deposunu vurdu.” ifadesi yer aldı.

Lübnan devlet haber ajansı da İsrail savaş uçaklarının güney Lübnan üzerinden bir hava operasyonu gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Yedi yıldır devam eden savaşta İsrail, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın müttefiki olan İran’ın, bölgedeki etkisini arttırması ve yayılmasından rahatsızlık duyuyor.

İsrail hava kuvvetleri daha önce de İran’ın bölgeye silah sevk ettiği gerekçesiyle Lübnan’daki İran destekli Hizbullah’ı hedef almıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG