Erişilebilirlik

Suriye Hükümeti Temsilcileri Cenevre’ye Döndü


Suriye muhalefeti ve hükümetinden temsilciler, Birleşmiş Milletler sponsorluğundaki görüşmelere kısa bir aranın ardından katılmak için Cenevre’de. Suriye hükümeti delegasyonu, muhalefetin Devlet Başkanı Beşar Esat’ın gelecekte herhangi bir geçiş sürecinde olmaması yönündeki ısrarını protesto etmişti.

Birkaç günlük aradan sonra hükümet delegasyonu Pazartesi günü başlaması planlanan görüşmeler için Cenevre’ye döndü.

Bu arada Birleşmiş Milletler Çocuk Ajansı başkent Şam yakınlarında muhaliflerin kontrolündeki bölgedeki 137 çocuğun acil olarak bölgeden tahliye edilmesi gerektiğini belirtti. Çocuklardan beşinin yeterli tıbbi malzeme olmadığı için yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

Doğu Ghouta’da 400 bin kişi yaşıyor ve bölge 2013’ten buyana kuşatma altında. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi 14 Kasım’dan buyana etkili olan şiddet nedeniyle bölgede 47’si çocuk 202 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Şam yakınlarında muhaliflerin tek kontrol ettiği bölge olan Doğu Ghouta çatışmasızlık bölgesi ilan edilen bölgelerden biri.

UNICEF, yardım görevlilerinin Suriye’de olayların başladığı 2011’den buyana en kötü insani koşulları Doğu Ghouta’da gördüğünü kaydetti.

Suriye’deki UNICEF temsilcisi Fran Equiza, çocukların büyük korku yaşadığını belirtti ve durumun her geçen gün kötüye gittiğini vurguladı. Equiza, hasta çocukların acilen tıbbi tahliyeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG