Erişilebilirlik

Suriye Hava Saldırıları Sürüyor


Halep'te devam eden sokak çatışmalarında mevzilenen bir isyancı
Halep'te devam eden sokak çatışmalarında mevzilenen bir isyancı
Suriye savaş uçaklarının İdlib kenti yakınlarında bir zeytinyağı fabrikasını bombalayarak en 20 kişiyi öldürdüğü, çok sayıda kişiyi de yaraladığı bildirildi.
Muhalif eylemcilerin olayla ilgili yayınladığı videoda bir gün önce bombalanan Türk sınırına yakın Bab el-Hava mülteci kampından hava saldırı sonrası görüntüler de yer alıyor.

Suriye jetleri inşası tamamlanmamış mülteci kampıyla birlikte bir isyancı üssünü de bombalamıştı.Saldırıda Suriye uçakları hedeflerini vuramamış ancak yüzlerce Suriyelinin bölgeden kaçmasına yol açmıştı.
Suriye uçakları ilk kez bu kadar Türk sınırına yakın bölgeyi bombalıyor.

Özgür Suriye Ordusunun sınırdan bir kilometre uzaklıktaki Atima üssünü hedef alan saldırı, NATO’nun Türkiye’nin topraklarına Patriot füzeleri yerleştirilmesi başvurusu görüşmeye başlamasından önce meydana geldi.
İsyancılara göre saldırıda iki Suriye jeti beş füze attı ancak füzelerden üçü tarlalara düştü, ikisi üssün yakınlarındaki iki binayı vurdu.

Öteyandan BM Mülteciler Dairesi Başkanı Valerie Amos Eylül ayından beri Suriyeli mültecilerin sayısının iki kat artarak 442 bine çıktığını açıkladı.
Amos bu açıklamayı Ürdün’de bir mülteci kampını ziyareti sırasında yaptı.

İsyancılar kırsal kesimler ve Şam doğusu ile kuzeydoğusundaki kent merkezlerinde kontrollerini güçlendirirken güneyde ana karayolunun yakınındaki Şam’ın Daraya banliyösünde bir haftadır şiddetli çarpışmalar devam ediyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG