Erişilebilirlik

Suriye Devleti 32 Vatandaşını Daha Öldürdü


Suriye Devleti 32 Vatandaşını Daha Öldürdü
Suriye Devleti 32 Vatandaşını Daha Öldürdü

Asker, polis ve silahlı rejim militanları çeşitli kentlerde yapılan gösteri ve yürüyüşlerde halkın üzerine ateş açtı

Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü, Hama ve Dara’daki olaylarda güvenlik kuvvetlerinin çivili bomba kullandığını, ölenlerin yanı sıra çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Örgüte göre, askeri birliklerin Lübnan sınırı yakınlarında bir köye yaptıkları baskında birçok kişi hayatını kaybetti.

Devlet haber ajansı SANA ise ulusal uzlaşma isleyen rejim yanlısı binlerce kişinin Devlet Başkanı Beşar Esat lehine gösteri yaptığını duyurdu.

Bu arada Arap Birliği gözlemcileri sık sık çatışmalara sahne olan kentlerde temaslarına devem ediyor. Yetkililer gözlemcilerin Şam, Hama, Hulus ve Dara’da halktan kişilerle görüştüğünü bildirdi.

Arap Birliği Şam hükümetinin örgüte verdiği sözü tutup tutmadığını anlamak için Suriye’ye 60 gözlemci göndermişti.

Suriye’nin müttefiki Rusya, gözlemcilerin çalışmalarından memnun kaldığını bildirdi. Ancak sadece dün gözlemcilerinin ziyaret ettiği çeşitli kentlerde 19 kişinin güvenlik güçleri tarafından öldürüldü.


Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü ölüm olaylarından dördünün Şam’ın dış mahallesi Douma’da meydana geldiğini açıkladı. Görgü tanıklarına göre güvenlik güçleri bir cami önünde toplanan binlerce göstericiye ateş açtığında çevrede Arap Birliği gözlemcileri de bulunuyordu.

İnsan hakları derneklerine göre hükümet gösterilerde tutuklanan kişileri Arap Birliği gözlemcilerinden saklamak için askeri cezaevlerine nakletti. Muhalefet lideri Burhan Galyun en az 100,000 tutuklu bulunduğunu ve bazılarının kışlalarda, bazılarının ise açıktaki donanma gemilerinde hapis tutulduğunu öne sürüyor.

Fotoğraf Galerisi

Suriye’de demokrasi hareketinin başladığı günden buyana ölü sayısı 5,000’ni geçmiş durumda.

Elleri bağlı bir siville alay eden askerler:

XS
SM
MD
LG