Erişilebilirlik

Suriye Demokratik Güçleri Rakka’ya Yaklaşıyor


Amerika’nın desteklediği Suriye Demokratik Güçleri Rakka’ya doğru ilerlerken Karama kasabasını ele geçirdi.

Suriye Demokratik Güçleri’nin sahadaki komutanlarından Dejwar Khabat Rakka’ya saldırının Nisan ayının ilk günlerinde başlamasını beklediğini kaydetti.

Dejwar Khabat bu açıklamayı Rakka’nın doğusundaki son önemli kasaba Karama’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken yaptı. Karama, Fırat Nehri’nin 18 km uzaklığında.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Suriye Demokratik Güçleri’nin bölgeyi neredeyse tamamen ele geçirdiğini ancak çatışmaların yer yer devam ettiğini kaydetti.

Rakka’nın batısında Suriye Demokraratik Güçleri Fırat’ın güneyindeki Tabqa kasabasını yanındaki baraj ile birlikte almaya çalışıyor.

Suriye ordusu da Tabqa’ya 55 km yaklaşmış durumda ancak Khabat, Suriye ordusunun kasaba için yeterli donanımı olmadığını düşünüyor.

Suriye Demokratik Güçleri’nin önemli bir bölümünü YPG oluşturuyor. Ankara YPG’yi PKK’nın bir kolu olarak nitelendiriyor.

IŞİD’den baraj uyarısı

Bu arada IŞİD, Suriye Demokratik Güçleri’nin almaya çalıştığı barajın artan hava saldırıları ve artan su seviyesi nedeniyle çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Örgüt sosyal medyada yayınladığı mesajda barajın çalışamadığını ve sel kapılarının kapalı olduğunu kaydetti. Fırat’ın 40 km uzağındaki Tabqa barajı Suriye’nin en büyüğü.

Amerika desteğindeki Suriye Demokratik Güçleri barajı IŞİD’den alamk için Cuma gününden buayana çatışıyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de barajın çalışmasının durduğunu ancak kontrolünün hala IŞİD’de olduğunu kaydediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG