Erişilebilirlik

Suriye Demokratik Güçleri Menbiç’e Ulaştı


Amerika’nın desteklediği Suriye Demokratik Güçleri Menbiç’e ulaştı. Suriye Demokratik Güçleri’nin yavaş yavaş kent merkezine doğru ilerlediği belirtiliyor.

Menbiç, Türkiye sınırı ile IŞİD’in başkenti olarak ilan ettiği Rakka arasında stratejik bir noktada bulunuyor. Menbiç geri alınırsa bu IŞİD için Haziran 2015’ten bu yana aldığı en büyük yenilgi anlamına gelecek.

Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü IŞİD militanları ile Suriye Demokratik Güçleri’nin kentin güneybatı köşesinde şiddetli çatışmalara girdiğini belirtti. İngiltere merkezli örgüt, Suriye Demokratik Güçleri’nin kente 1 km uzaklıktaki bir kasabayı ele geçirdiğini kaydetti. Suriye Demokratik Güçleri’nin daha sonra Amerika liderliğindeki koalisyonun desteği ile daha da ilerlediği belirtiliyor

Suriye Demokratik Güçleri’nin danışmanlarından Nasser Haj Mansur güçlerin kente kuzeyden girdiğini, diğer bir grubun da batıdan kente ulaştığını söyledi. Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü direktörü Rami Abdurrahman kentte hala IŞİD militanları olduğunu kaydediyor.

Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanlığı da Suriye Demokratik Güçleri’nin Menbiç’i tamamen almak için mevzilerini takviye ettiğini kaydetti

Amerika, Suriye Demokratik Güçleri’ne 300 özel kuvvet ile destek veriyor. Fransa da Suriye Demokratik Güçleri’ni eğittiğini açıklamıştı.

Menbiç’e yönelik operasyon 31 Mayıs’ta başlamıştı. Suriye İnsan Hakları İzleme örgütü, operasyonun başlamasından bu yana Suriye Demokratik Güçleri’nden 63 savaşçının hayatını kaybettiğini, 458 IŞİD militanının da öldüğünü belirtti.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG