Erişilebilirlik

Suriye’de Çifte Saldırı: 32 Ölü


Suriye’nin üç ayrı kentinde art arda düzenlenen saldırılar sonrası en az 32 kişinin öldüğü, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Humus’ta meydana gelen patlamalardan ilkinin nedeni, kent merkezindeki el Zahra bölgesinde bir araca yerleştirilen bombaydı. Bu patlama sonrası olay yerine toplanan insanların arasına karışan bir intihar bombacısı vücuduna sarılı bombaları patlattı. Saldırılarda en az 19 kişi öldü.

Bu, Humus’ta aybaşında varılan ve muhalif savaşçıların kenti terk etmesini öngören ateşkes anlaşması sonrası düzenlenen ikinci saldırı.

Öte yandan Eylül ayında isyancı gruplar ve hükümet arasında Birleşmiş Milletler desteğiyle varılan insani anlaşma kapsamında üç kentin boşaltılmasına başlandı.

İzleme Örgütü, 100’ün üzerindeki isyancı grup mensubu savaşçı, Suriye’nin diğer bölgelerine gitmeden önce, sınırı geçerek Lübnan ve Türkiye’ye gitti. Foua ve Kfarya köylerinden ise 300’ün üzerinde sivil ayrıldı.

2011’de başlayan Suriye krizinde 250 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. 4 milyonun üzerinde Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG