Erişilebilirlik

Suriye Başkan Yardımcısı Ortaya Çıktı


İran ulusal güvenlik komisyonu başkanı Alaeddin Borujerdi Şam'da Suriye Başkan Yardımcısı Faruk Şara ile görüşürken
İran ulusal güvenlik komisyonu başkanı Alaeddin Borujerdi Şam'da Suriye Başkan Yardımcısı Faruk Şara ile görüşürken
Suriye devlet başkanı yardımcısı Faruk el-Şara haftalar sonra ilk kez kamu oyu önünde görünerek Esad hükümetini terkettiği ve Ürdün’e sığındığı yolundaki söylentilere son verdi.

73 yaşındaki Sünni başkan yardımcısı Şam’da Suriye’yi ziyaret eden üst düzeyde bir İranlı yetkili ile görüştü. Şara en son 18 Temmuzdaki bombalı saldırıda ölen güvenlik yetkilileri için düzenlenen devlet cenaze töreninde görünmüştü.
Son aylarda birçok üst düzey yetkili ülkeyi terketmiş ancak Suriye hükümeti Şara’nın Ürdün’e sığındığı yolundaki muhalefet kaynaklı haberleri yalanlamıştı.

Öteyandan Suriye İnsan Hakları Gözlem örgütü Cumartesi günü ülke çapında çıkan çatışmalarda 370 kişinin öldüğünü bildirdi.
İngiltere merkezli örgüt, Şam’ın banliyölerinden Daraya ‘da yaklaşık 200 ceset bulunduğunu haber verdi.

Suriye ordusu isyancıları bastırmak amacıyla Halep ve Şam’ın banliyö kesimlerine tanklar ve taarruz helikopterlerinin desteğinde beş günden beri operasyonlar düzenliyor.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkede 18 aydır devam eden şiddet olaylarından “dış-destekli teröristleri” suçlamaya devam ediyor. Resmi haber ajansı SANA, ordunun Halep’te çok sayıda terörist öldürdüğünü bildirdi, ama rakam vermedi, bunun yanı sıra makineli tüfekle donatılmış yedi aracın tahrip edildiğini belirtti.

Ülkede olup bitenlerden haber almak gün geçtikçe zorlaşıyor. İnsan hakları eylemcileri, elektrik ve internet kesintileri yüzünden video ve bilgi aktarımında zorluk yaşandığını, küçük cihazları şarj etmek için yeterli elektrik olmadığını bildiriyor.

Tüm Batılı ülkelerin istifa çağrısında bulunduğu Suriye Devlet Başkanı Esad, İran’dan destek almaya devam ediyor. Cumartesi günü Şam’ı ziyaret eden bir İran heyeti, Tahran hükümetinin Esad rejimine desteğini yineledi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG