Erişilebilirlik

Suriye Barış Görüşmeleri Sancılı Başlıyor


Suriye barış görüşmeleri öncesi ABD ve Fransa’dan Şam’a uyarı geldi. Her iki ülke görüşmelerin başlamasından önce Şam’dan gelen açıklamaları provakasyon olarak niteledi.

Suriye barış görüşmelerinin başlamasından önce ABD ve Fransa’dan Şam’a uyarı geldi. İki ülke de Rusya ve İran’ın Şam’dan beklentileri karşılaması için duruma müdahil olmasını istedi.

Suriye hükümeti Cumartesi günü Cenevre’deki barış görüşmelerinde devlet başkanlığı seçimlerini müzakere etmeyeceğini belirtmişti.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault Şam’ın açıklamalarının provakasyon olduğunu ve bunun ateşkesin ruhuna uymadığını belirtti.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry de, “Suriye hükümeti ve destekçileri kırılgan ateşkesi test etmeye devam etmeyi düşünürlerse yanlış yaparlar” dedi. Amerika Dışişleri Bakanı, Suriye’yi de ateşkesi en fazla ihlal eden taraf olmakla suçladı.

Kerry, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Esad’ın ne yaptığına bakması gerektiğini kaydetti. Kerry, Devlet Başkanı Esad’ın farklı telden çaldığını vurguladı. John Kerry, Esad’ın Dışişleri Bakanını sanki oyunu bozmak için gönderdiğini ve Putin ile İranlıların uzlaştığı masadan kalkmaya çalıştığını kaydetti.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG