Erişilebilirlik

‘Suriye Askerleri İdlib’e Doğru İlerliyor’


Suriye’de rejim yanlısı medya, birliklerin ülkenin kuzeybatısında İdlib’e dorğu ilerlediklerini kaydetti. Suriyeli askerlerinin rejim muhalifleriyle çatıştıkları belirtiliyor. Şam şu ana kadar bölgeyi hava saldırılarılarıyla hedef alıyordu.

Askeri Merkez Medyası adlı kuruluş Çarşamba günü hükümet güçlerinin İdlib’in güneybatı ucundaki Kfar Nabudah’a girdiklerini belirtti.

İngiltere merkezli İnsan Hakları Gözlemevi de bölgeye yönelik kara operasyonunu doğruladı. Bölgeye yönelik kara harekatına havadan da destek verildiği kaydediliyor.

Bölgedeki militanlar da çatışmaları doğruladı ve bomba yüklü araçla bir saldırı düzenlediklerini kaydetti.

Son günlerde hükümet güçleri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik bombardımanlarını arttırmıştı. Eylül ayında bölgede yürürlüğe giren ateşkes çökmüşe benziyor. Hükümet güçleri Pazartesi günü de bir kasabayla stratejik bir tepeyi ele geçirmişti.

Eylül ayında Türkiye ve Rusya bölgede çeşitli noktalarda silahdan arındırılmış alanlar oluşturulması konusunda uzlaşmıştı.

Bölgedeki son gelişmeler nedeniyle binlerce kişinin evlerini terkettiği belirtiliyor. Çatışmaların daha da şiddetlenmesi durumunda ise bir insani krizin belirmesinden endişe ediliyor.

İdlib’de Suriye’nin diğer bölgelerinden gelen sivillerle toplamda 3 milyon kişinin yaşadığı belirtiliyor.

Bölgenin büyük oranda kontrolü Türkiye’nin de terör örgütü olarak tanımladığı Heyet Tahrir el Şam’ın kontrolünde bulunuyor.

Örgütün binlerce militanı olduğu kaydediliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG