Erişilebilirlik

Suriye Arap Birliği'ne Meydan Okuyor


Suriye Arap Birliği'ne Meydan Okuyor
Suriye Arap Birliği'ne Meydan Okuyor

Suriye güvenlik güçleri Şam hükümetinin Arap Birliği planını reddetmesinden bir gün sonra Humus kentinde saldırılarına devam etti.

Suriye tank ve topları Humus’ta iki mahalleyi döverken Hama güneydeki Daraa ilinde de hükümet kuvvetleriyle isyancı askerler arasında çatışmalar çıktığı bildiriliyor.

Arap Birliği BM Güvenlik Konseyinden Suriye’de ateşkes uygulayacak bir Arap-BM ortak barışgücü kurulması kararı almasını istedi.

22 üyeli birlik Kahire’deki toplantısında eleştirilere yol açan Suriye’ye gözlemci gönderme girişimine son verdiğini açıkladı. Birlik Suriye muhalefetiyle iletişim kanalları açacağını , siyasi ve mali destek önereceğini de bildirdi.

Toplantıda ayrıca Amerika ile Avrupalı ve Arap müttefiklerinden “Suriye’nin Dostları” adlı grubun ilk toplantısını 24 Şubat’ta Tunus’ta yapması kararlaştırıldı.

Arap Birliği yetkilileri Suriye elçilerinin Arap başkentlerinden sınırdışı edilmesi önerisinin ise incelenmekte olduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği planı destekledi ve BM Güvenlik Konseyini şiddeti durdurmak için harekete geçmeye çağırdı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, ülkesinin Arap Birliği planını incelediğini ancak ateşkesin yabancı barışgücü birlikleri Suriye’ye gitmeden sağlanması gerektiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG