Erişilebilirlik

Suriye'de Can Kaybı Hızla Tırmanıyor


Suriye'de Can Kaybı Hızla Tırmanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

İnsan Hakları örgütleri, Esat rejiminin geçen hafta yeniden başlattığı saldırılarda 150’den fazla sivilin öldüğünü açıkladı. Birleşmiş Milletler Halep’in doğusunda 275 bin sivilin kuşatma altında olduğunu tahmin ediyor. Sosyal medyada çocukların en kaz altından çıkarıldığı ve bir hastanenin hava saldırısıyla yıkıldığı görüntüler paylaşılıyor. Suriye hükümeti, hastane saldırısından sorumlu olmadıklarını savunuyor. Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura, hastane saldırısıyla ilgili olarak uluslararası soruşturma çağrısı yaptı.

Suriye hükümeti, BM’nin geçen hafta Halep’in doğu mahallelerinde şiddetin azaltılması için özerk bölge kurulması önerisini de reddetti.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “Amerika’nın hatalarını düzeltmenin yolu, Moskova ile Washington arasında teröristleri bozguna uğratma konusunda anlaşmasından geçiyor” açıklamasıyla ABD’nin müstakbel başkanı Donald Trump’ın sözlerine atıfta bulundu. Trump, seçim kampanyası boyunca Rusya’nın Suriye’de IŞİD’le mücadelesini onaylamıştı. Ancak bakan, yeni ABD yönetiminin Suriye politikalarını öngörmek için erken olduğunu da dile getirdi.

Öte yandan Suriye’nin kuzeyindeki Kürt ve Arap savaşçılar, IŞİD’in fiili başkenti Rakka yakınında stratejik bir tepeyi ele geçirdiklerini açıkladı.

Şam hükümeti, Suriye topraklarından kendileriyle koordine edilmeden yapılan her türlü operasyonu, ulusal egemenliğe tehdit sayacağını açıkladı. Buna Kürt güçleri liderliğindeki Rakka operasyonu ve Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde IŞİD’e karşı yürüttüğü operasyon da dahil.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG