Erişilebilirlik

Çatışmalar Sur’da Bitti Bağlar’da Başladı


Son günleri sakin geçiren Diyarbakır’da, dün gece yine silah sesleri yankılandı. Bu kez Bağlar ilçesinin Kaynartepe Mahallesi olaylara sahne oldu. Yol kapatıp eylem yapmak isteyen PKK’nın şehir yapılanması YPS üyeleri ile polis arasında çatışma çıktı. Koşuyolu Caddesinde başlayan çatışmalar bir anda birçok noktaya yayıldı.

Eylemci gruplar yoldan geçen araçları durdurarak anahtarlarına el koydu, yolları kapatmak için araçları ateşe verdi.Saat 10 sularında başlayan çatışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Roketatar ve ağır silahlar kullanan eylemciler, gün ışıdıktan sonra da polisle çatışmaya devam etti. Çatışmaların yol açtığı hasar gün aydınlandıktan sonra ortaya çıktı. 20’ye yakın araç ya yakıldı ya da kurşunlandı. Vatandaşlar hasar tespiti için polis merkezlerine akın etti.

Adını söylemek istemeyen bir minibüs sürücüsü, iki ateş arasında kaldığını anlattı. Hasar tespiti için Bağlar Polis Merkezi'ne gelen sürücü, “Bir anda kendimizi ateşin içinde bulduk. Her taraftan kurşun geliyordu. Arabayı yolcularla birlikte terk edip, bir binaya sığındık. Bu şekilde kurtulduk” dedi.

Çatışmalar Sur’da Bitti Bağlar’da Başladı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Bu arada Bağlar Kaymakamlığı Kaynartepe Mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yasağın ardından özel harekat timleri, mahalleye girerek operasyona başladı. Operasyon nedeniyle onlarca kişi mahalleyi terketti. Bunlardan biri de Fethiye Akar’dı. Amerikanın Sesi’ne konuşan Akar, “Akşam oturuyorduk bir anda baktık silahlar patladı. İçerde korkudan ne yapacağımızı bilmez halde bekledik. Yerimizde kalakaldık. Çocuklar işteydi, gelince biraz rahatladık. Sabah 4-5 kadara silahlar susmadı. Hatta sabah bile durmadı” dedi.

Adem Yalçıntaş ise bir süreliğine evini terk ettiğini belirterek, ”Saat 10-10.30 arası silah sesleri duyulmaya başladı.Halen de aralıklarla geliyor. Evdeydik bir şey yapamadık eve kapandık” diye konuştu.

Operasyonla birlikte zırhlı iş makineleri de, kazılan hendekleri kapatmak için, mahalleye girdi. Bu arada mahalleden çıkanlar polisler tarafından sıkı şekilde arandı. Aramaların ardından çıkışlara izin verildi.

Çatışmalarda bir polis hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Son haberlere göre eylemcilerden de üç kişi çatışmalarda öldü.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG