Erişilebilirlik

Süper Salı'da Zafer Mitt Romney'nin


Cumhuriyetçi Parti başkan adaylarından Mitt Romney dün on eyalette yapılan önceçimlerin altısından zaferle çıktı.

Romney, en önemli eyaletlerden Ohio’da rakibi Rick Santorum’un önüne sadece yüzde bir oy oranıyla geçebildi. Romney’nin zafer ilan ettiği diğer eyaletlerse Vermont, Virginia, Massachusetts, Idaho ve Alaska.

Boston’da konuşan Mitt Romney, partisinin adaylığını alacağını ve Kasım’daki başkanlık seçimlerinde Barack Obama’yla mücadele edeceğini söyledi.

10 eyalette yapılan ve ‘Süper Salı’ olarak bilinen önseçimlerde adaylar, Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığını kazanabilmek için gereken 1144 delegenin üçte biri, yani 419 delege için yarıştı.


Delege sayısında büyük farkla rakiplerinden önde olan Romney, Süper Salı’da elde edeceği kazanımlarla adaylığını güçlendirmeyi umuyordu. Ancak işçi sınıfına ve dinci muhafazakarlara hitap etmeyi başaramayan Romney, bu seçmenleri Rick Santorum’a kaptırdı.

Kuzey Dakota, Oklahoma ve Tennessee eyaletlerini kazanan Rick Santorum ise yaptığı konuşmada “Rakiplerimizin ‘artık işleri bitti’ dediği anda yeniden ayağa kalkıyoruz. Yarışa devam ediyoruz. Ben bu ülkenin en güçlü adamı olmak için değil, gücü sizlere geri vermek için bu yarıştayım’ şekilde konuştu.

Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingrich ise memleketi Georgia’daki önseçimde sandıktan galip çıkan aday oldu.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı, Ağustos ayının sonunda, Florida eyaletinin Tampa kentinde yapılacak parti kurultayında resmen açıklanacak.

XS
SM
MD
LG