Erişilebilirlik

Süleymaniye'de Sakin Kutlama


Süleymaniye'de Referandum Sonuçları Kutlandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bağımsızlık referandumunun sonuçlarının açıklandığı kentlerde kutlama gösterilerine sahne oluyor.
IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin partisi KDP'nin etkili oldugu Erbil'de büyük ölçüde coşku hakim.

KDP ve genel olarak IKBY muhaliflerinin etkili olduğu Süleymaniye'deyse referandum günü olduğu gibi sonuçların açıklandığı gece de Erbil'e oranla daha sakin bir havada kutlamalar yapıldı.

Süleymaniye'deki KDP merkezinin önünde toplanan halk gece boyunca halay çekerek ve konvoylarla dolaşarak sevinç gösterileri yaptı. Havai fişeklerin de kullanıldığı kutlamaların yapıldığı saatlerde KDP binasının bulunduğu ana cadde trafiğe kapatıldı. Yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, ana caddeye açılan sokaklar dahil dükkanların normalden cok erken saatlerde kapandığı gözlendi.

Süleymaniye'de etkili olan KYB hareketinden bazı isimler ve Goran (Değişim Hareketi) referandumun ertelenmesi gerektigini savunuyordu. Goran Hareketi referandumdan önceki gece kararını değistirdiğini açıklamıştı.

Referandum öncesi propaganda çalışmalarının Erbil'e oranla daha az yoğun olduğu Süleymaniye'de bu durum sokaklardaki afiş, bayrak ve yazılı materyallerin azlığıyla da dikkat cekiyordu. Süleymaniye'de sokaklara referanduma destek materyalleri asılmasını istemeyenlerle muhalif gruplar arasında birkaç kez gerginlik de yaşandı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG