Erişilebilirlik

Stone: ‘Rusya Soruşturmasıyla İşbirliğini Değerlendireceğim’


Başkan Donald Trump’ın uzun süredir arkadaşı aynı zamanda bir dönem danışmanı olan Roger Stone, Rusya soruşturmasıyla işbirliğini değerlendireceğini belirtti.

Stone’a, geçen hafta yalan ifade, tanığı korkutma gibi bir dizi suçlama yöneltilmişti. ABC televizyonuna konuşan Stone, avukatlarının görüşmelerinin ardından Mueller’ın soruşturmasıyla işbirliği yapıp yapmamayı değerlendireceğini kaydetti.

Özel Savcı Robert Mueller Trump’ın seçim ekibiyle Rusya arasında 2016 seçim kampanyası sırasında bir işbirliği olup olmadığını araştırıyor. Soruşturma 20 aydır devam ediyor.

Stone açıklamasında, seçim kampanya ekibinde yanlış yapan biri varsa dürüstçe ifade vereceğini kaydetti ama kendisinin yanlış yapan birini bilmediğini söyledi.

66 yaşındaki Stone, Cuma günü Florida’daki evinde FBI operasyonuyla yakalanmış, 250 bin dolarla tutuksuz yargılanmak üzere bazı sınırlamalar da getirilerek serbest bırakılmıştı. Stone, mahkeme çıkışında Başkan’a karşı ifade vermeyeceğim ifadelerini kullanmıştı.

Roger Stone ABC’deki programda Trump’la Rusya’yla işbirliğini hiç konuşmadığını da kaydetti.

Stone’un gözaltına alınması sonrası Başkan Donald Trump, Stone’un seçin yakınında hiçbir zaman kendisi için çalışmadığını belirten bir tweet mesajı yayınlamıştı.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG