Erişilebilirlik

Stella Kar Fırtınası ABD’nin Kuzeydoğusunu Vurdu


ABD’nin kuzeydoğu eyaletlerini etkisi altına alan ‘Stella’ kar fırtınası, birçok bölgede tüm şiddetiyle etkisini sürdürüyor.

New York, Pennsylvania, New Jersey, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, New Hampshire ve Maine eyaletlerini etkisi altına alan kar fırtınası yüzünden binlerce uçuş iptal edildi. Bölgede bulunan birçok kent ve kasabada yaşam durma noktasına geldi. Bölgede yaşayan yaklaşık 220 bin aboneye elektrik verilemediği belirtildi.



Şiddetli kar fırtınasının bölgede yaşayan 50 milyon kişiyi etkilediği belirtildi.

New York Valisi Andrew Cuomo ile New Jersey Valisi Chris Christie, eyaletlerin tamamında olağanüstü hal ilan ettiklerini açıkladı.

New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerinde tarifeli tren seferleri tamamen durduruldu. Bazı karayolları ise ulaşıma tamamen kapandı.

New York’ta yaşam durdu

New York kentinde sabaha karşı etkisini göstermeye başlayan kar fırtınası nedeniyle kentin bazı bölgelerindeki evlerde küçük çapta yangınlar çıktı. New York’ta okulların tamamı kapandı. Birçok işyeri çalışanlarına bir günlük izin verdi.

Kar fırtınası, kentte toplu taşımacılığı da durma noktasına getirdi. Belediye otobüsleri seferlerinin büyük bir çoğunluğu iptal edildi. New York metrosu ise kısmen kapandı.



Kentin, Connecticut eyaleti ve kuzeyiyle bağlantı sağlayan “Metro North” tren seferlerinin tamamı iptal edildi. Staten Island ve diğer bölgelere yapılan feribot seferleri durduruldu.

Türk Hava Yolları (THY), New York’a bugün yapılması planlanan tüm uçuşları iptal ettiklerini açıkladı.

“Güvenliğiniz için sokağa çıkmayın”

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio düzenlediği basın toplantısında New Yorklula’ra, “Hayatınızı tehlikeye atmamak ve kendi güvenliğiniz için sokağa çıkmayın” uyarısında bulundu.

Başkan Blasio, “çok tehlikeli bir durum” diye değerlendirdiği kar fırtınasının, kentte 40 – 50 santimetre aralığında bir kar yağışına yol açacağını belirtti.

ABD’nin Kuzeydoğu Eyaletleri Kara Teslim
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:22 0:00


Gerekli tüm önlemleri aldıklarını ifade eden Blasio, 700 tuz serpme makinası, 1600 pulluk ve 2400 personelle kentte kar temizleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdüreceklerini belirtti.

New York Valisi Cuomo, kar fırtınası nedeniyle 2 bin askerin eyalette görevlendirildiğini söyledi.

Ulusal Meteoroloji Dairesi de New York kentiyle ilgili son tahminde ise kar kalınlığının beklenilenden daha az olacağını belirtti. Meteoroloji uzmanları, New York için daha önce tahmin ettikleri 60 santimetrelik kar yağışının fırtınanın etkisinin azalmasıyla 10 ile 20 santimetreye düşmesini beklediklerini ifade ettiler.

Stella Kar Fırtınası ABD’nin Kuzeydoğusunu Vurdu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:10 0:00

Bakan Kaya'nın programına kar engeli

Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonunun 61'inci oturumu için New York’a gelen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın, bugün yapacağı bazı programlar da kar fırtınası nedeniyle iptal edildi.​

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG