Erişilebilirlik

Sri Lanka'da Halka Cami Ve Kiliselere Gitmeyin Çağrısı


Yeni saldırı tehlikesi nedeniyle halkın cami ve kiliselere gitmemesi istendi.
Yeni saldırı tehlikesi nedeniyle halkın cami ve kiliselere gitmemesi istendi.

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena yaptığı açıklamada polisin Pazar günkü saldırılarla ilgili olarak 140 kişiyi daha aradığını söyledi.

Sri Lanka İstihbarat Servisi’nin yeni saldırılar olabileceği uyarısı üzerine ülkedeki müslümanlar da Cuma namazı için camilere gitmemeleri konusunda uyarıldı. Ülkede vatandaşların an itibariyle kilise ve ibadethanelerden de uzak durmaları istendi.

Sri Lanka’daki Amerika Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada da Amerikan vatandaşlarının ibadet yerlerinden uzak durmaları uyarısında bulunuldu.

Ordudan yapılan açıklamadauysa saldırıları düzenlediği düşünülen IŞİD örgütüne yönelik yürütülen operasyonlar ve ibadet yerlerinin korunması kapsamında yaklaşık 10 bin askerin daha görevlendirildiği duyuruldu.

Olası bir misilleme saldırısından endişe eden ülkedeki müslümanların evlerini terk ettikleri haber veriliyor.

Ülkenin önde gelen İslami birliği Tüm Seylan Ulema Cemiyeti tarafından yapılan çağrıda da Cuma namazlarının evlerde kılınması, camilere gidilmemesi ve mümkün olan şekillerde evlerin koruma altına alınması istendi.

Kardinal Malcolm Ranjith de kiliselerde kalabalık gruplarla ayinler yapılmaması çağrısında bulundu.

Polis yürütülen soruşturma kapsamında, şu ana kadar yaklaşık 76 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişiler arasında Suriyeli ve Mısırlıların da bulunduğu ifade ediliyor.

IŞİD saldırıyı üstlendiğini duyurmasına rağmen henüz buna dair herhangi bir kanıt ortaya koymuş değil.

Ancak Salı günü örgüt tarafından yayınlanan bir videoda yüzleri kapalı 8 kişi IŞİD bayrağı önünde durup Ebu Bekir El Bağdadi’ye bağlı olduklarını ilan ediliyorlar.

Sri Lanka’da Pazar günü kilise ve otellere düzenlenen saldırılarda 360’a yakın kişi hayatını kaybetti en az 500 kişi de yaralandı. Saldırıları üstlendiğini duyuran IŞİD bunun Yeni Zelanda’da camilere yapılan silahlı saldırıya misillleme olarak yapıldığını açıkladı. Yeni Zelanda saldırısında 50 kişi hayatını kaybetmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG