Erişilebilirlik

İsrail'den Filistinlilere UNESCO Cezası


İsrail'den Filistinlilere UNESCO Cezası
İsrail'den Filistinlilere UNESCO Cezası

İsrail Başbakanı, Filistin Yönetiminin UNESCO’ya üye olmasından bir gün sonra Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da 2 bin yeni konut inşa edilmesi kararı aldı.

Başbakan Benyamin Netanyahu, yeni inşaatın barış anlaşmasından sonra İsrail topraklarında kalacak bölgelerde yapılacağını açıkladı.

Bir İsrailli yetkili yeni konutlardan 1,650’sinin Doğu Kudüs’te inşa edileceğini söyledi. Gerikalan evler Batı Şeria’daki Eflak ve Maale Adumin Yahudi yerleşim bölgelerinde inşa edilecek.

İsrail hükümeti ayrıca Filistin Yönetimine para transferlerini geçici olarak durdurma kararı da aldı. Bir yetkili alınan kararların, Filistinlilerin “tek yanlı “ olarak tanımladığı eylemlerini cezalandırma amacı taşıdığını kabul etti.

Filistin Yönetiminin sözcüsü yeni konut inşaatının barış sürecinin yıkılması sürecini hızlandıracağını söyledi. Sözcü, İsrail’in para transferlerini durdurmasını da “insanlık dışı”olarak niteledi.

Öteyandan Filistinli yetkililer UNESCO’ya kabul edildikten sonra BM’in diğer 16 kurumuna da üyelik başvurusunda bulunacaklarını bildirdi.

XS
SM
MD
LG