Erişilebilirlik

İsrail Diplomatik Hedeflerine Saldırı


Yeni Delhi'de İsrail askeri ataşesinin bombalanan aracını inceleyen Hintli polisler
Yeni Delhi'de İsrail askeri ataşesinin bombalanan aracını inceleyen Hintli polisler

İsrail Hindistan ve Gürcistan’da diplomatlarına yönelik biri ağır dört kişinin yaralandığı saldırılardan İran ve Hizbullah’ı sorumlu tuttu.

Yetkililer Yeni Delhi’de bir diplomatik araca atılan bomba sonucu İsrail askeri ataşesiyle eşi ve şoförünün yaralandığını açıkladı.

Tiflis’te İsrail elçiliği yakınına yerleştirilen bomba ise Gürcü polisi tarafından etkisiz hale getirildi.

Başbakan Benyamin Netanyahu, parti grubunda yaptığı konuşmada saldırıların arkasında İran’ın olduğunu öne sürdü ve Tahran hükümetini dünyada terörizmin en büyük destekçisi olarak tanımladı. Netanyahu, geçen ay Tayland ve Azerbaycan’da düzenlenen saldırılardan da İran ve yandaşı Hizbullah’ı sorumlu tuttu.

Pazartesi günkü saldırıların sorumluluğunu üstlenen olmadı ancak İran’ın Yeni Delhi büyükelçisi Netanyahu’nun suçlamalarını “düpedüz yalan” olarak niteleyerek reddetti.

İsrail, 12 Şubat öncesi olası saldırılara karşı tüm dünyadaki temsilciliklerini alarma geçirmişti. 12 Şubat, dört yıl önce Şam’da Hizbullah’ın askeri komutanı İmad Mugniye’nin bomba yüklü araçla öldürülmesinin yıldönümü oluyor. Hizbulah suikasttan İsrail’i sorumlu tutmuş ve intikam sözüvermişti.

XS
SM
MD
LG