Erişilebilirlik

İsrail, Bırakılacak Filistinlilerin Listesini Yayınladı


Batı Şeria'da Hamas ile İsrail arasında varılan takas anlaşmasını kutlayan Filistinliler
Batı Şeria'da Hamas ile İsrail arasında varılan takas anlaşmasını kutlayan Filistinliler

İsrail, Hamas ile varılan takas anlaşmasının ilk aşamasında serbest bırakılacak 477 Filistinli tutuklunun listesini yayınladı.

Anlaşma, Hamas’ın elindeki esir İsrailli askere karşılık 1,027 Filistinilinin bıraklmasını öngörüyor. Gilad Şalit adlı asker, 2006 yılında Hamas militanlarının İsrail’e düzenlediği bir sınır ötesi baskın sırasında yakalanmış ve Gazze’ye götürülmüştü.

Bırakılacak Filistinlilerin listesi İsrail cezaevlerinin web sitesinde yayınlandı. İsrail vatandaşlarının anlaşmaya yasal itirazda bulunmak için 48 saat süresi var.

Anlaşmaya 1,027 Filistinli tutuklu Şalit’e karşılık iki aşamada bırakılacak. Şalit ise önce Mısır’a gönderilecek oradan İsrail’e teslim edilecek.

Kalan 550 Filistinli tutuklunun iki ay içinde bıraklması öngörülüyor. Filistinli tutuklular arasında İsraillilerin öldüğü saldırılardan sorumlu militanlar da bulunuyor.

Gazze’yi kontrol eden Hamaslı liderler Cumartesi günü Kahire‘de Mısırlı istihbarat görevlileriyle biraraya gelerek Şalit’in teslim işlemini görüştü.

Takas anlaşması, Mısır’ın arabuluculuğuyla gerçekleşti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG