Erişilebilirlik

Soylu: ‘Yalan Rüzgarıyla Karşı Karşıyayız’


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 23 Nisan nedeniyle katıldığı TBMM’deki resepsiyonda konuştu.

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik Çubuk’taki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu: ‘Yalan Rüzgarıyla Karşı Karşıyayız’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:08:01 0:00

"Bana sorsalar cenazeye gidilmemesini tavsiye ederdim" diyen Soylu, CHP'lilerin protokole alınmaması talimatının tedbir amaçlı olduğunu kaydetti. Soylu, “İki ay sonra şehit cenazelerine gidebilirler dedim çünkü tehdit kalkmıştı” dedi.

“Net bir şekilde yalan rüzgarıyla karşı karşıyayız” ifadesini kullanan Soylu, “Muhtarın bilgisi ve haberi olduğunu söylüyor, muhtar açıklama yapıyor ‘haber yok’ diyor. Ailenin bilgisi olduğu söyleniyor, aile açıklama yapıyor, ‘bizim bilgimiz yoktur, artık bizi rahat bıraksın, biz dua etmek istiyoruz’ diyor. 'Elde sopalar vardı' diyor, sopalarla ilgili kimsenin bir bilgisi, görgüsü veya böyle bir değerlendirme yok” dedi.

Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Soylu, Kılıçdaroğlu’na saldırıya yönelik provokasyon bulgusuna rastlanmadığını da kaydetti.

Soylu, YSK’nın kararıyla ilgili de konuştu. İçişleri Bakanı, “YSK’nin kararla birlikte bu itiraza konu olan meselelerin araştırılması ve bunlarla ilgili yapılacak birtakım değerlendirmelerin önemli olduğunu düşünüyorum. Araştırmaların sonucu ne çıkacak hep beraber göreceğiz” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG