Erişilebilirlik

‘Sorumlular Derhal İstifa Etmeli’


'Sorumlular Derhal İstifa Etmeli'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:15 0:00

CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu, Türkiye’de son dönemde ardı ardına yaşanan terör saldırılarının önlenememesinden kim sorumluysa istifa etmesi gerektiğini söyledi.

Yılbaşı eğlencesi için İstanbul’un gözde eğlence mekanlarından biri olan Reina’yı tercih eden yüzlerce kişiden 39’u, saat 01.15 civarında mekana giren eli silahlı bir kişinin rastgele ateş açması sonucu hayatını kaybetmiş, 70’e yakın kişi de yaralanmıştı.

Olay sonrası mekanın dış cephesi brandalarla kapatılırken, binaya dev Türk bayrağı asıldı. Polis barikatlarıyla çevrelenenen mekanın önünde çok sayıda polis nöbet tutmaya devam ediyor.

Saldırının gerçekleştiği mekana gelen CHP’li milletvekilleri, terör saldırısının yaşandığı alana kırmızı karanfiller bıraktıktan sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.

Berberoğlu, Amerika’nın Sesi televizyonuna yaptığı açıklamada, Türkiye’de arka arkaya meydana gelen terör olaylarına tepki gösterdi.

Son zamanlarda yaşanan başkanlık tartışmalarıyla terör olaylarının artmasının zamanlamasına dikkati çeken Berberoğlu, “Bunları kim durduramıyorsa istifa etmesi gerekiyor. Her şeyin bir siyasi sorumlusu var, bunun da bir siyasi sorumlusu olması lazım” diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat da, son bir yılda yüzlerce vatandaşın terör olaylarında hayatını kaybettiğini ve sorumluların derhal istifa etmesi gerektiğini ifade etti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG