Erişilebilirlik

'Son Yılların En Şiddetlilerinden Biri'


İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları yoğunlaşırken bölgeden İsrail’e fırlatılan roket sayısı da arttı. Karşılıklı saldırıların son yılların en şiddetlisi olduğu kaydediliyor.

Filistinli militanlar hafta sonunda İsrail topraklarına 450’den fazla roket fırlattı. Roketlerin birçoğu havada imha edilmesine rağmen bir İsrailli hayatını kaybetti.

İsrail Gazze’de yaklaşık 220 hedefi vurdu daha fazla saldırı olabileceği uyarısında bulundu.

Gazze’deki yetkililer Cuma gününden bu yana 8 Filistinli’nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail’in Pazar günü hava saldırısında bir Hamas komutanını öldürdüğü de belirtildi. Hamed Ahmed Abed Khudri’nin aracındayken düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğü kaydedildi. Olayın 2014’ten bu yana bir ilk olduğu belirtiliyor.

'Son Yılların En Şiddetlilerinden Biri'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:39 0:00

Pazar günü İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu orduya Gazze’deki terör unsurlarına yönelik saldırılarına devam etmesi emrini verdiğini kaydetti.

Karşılıklı saldırılar geçen ay sağlanan ateşkese rağmen başladı. Mısır ve Birleşmiş Milletler uzun dönemli bir ateşkes için son dönemde çaba harcıyordu.

Saldırılar Cuma Filistinli silahlı bir kişinin sınırda iki İsrail askerini yaralamasının ardından başlamıştı. İsrail de 2 militanın hayatını kaybettiği hava saldırısıyla karşılık vermişti.

Cumartesi günü Gazze’den İsrail’e roket saldırıları başlamış, İsrail hava savunma sistemi onlarca roketi düşürmeyi başarmış ancak İsrail’deki bazı evlere roketler isabet etmişti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG