Erişilebilirlik

Son Raporlar ABD Ekonomisinin Güçlendiğine İşaret Ediyor


Son Raporlar ABD Ekonomisinin Güçlendiğine İşaret Ediyor
Son Raporlar ABD Ekonomisinin Güçlendiğine İşaret Ediyor

Amerika’da işsizlik artışının yavaşladığı ve İnternet üzerinden alışverişin arttığına dikkati çeken son raporlar ekonominin güçlendiğine işaret ediyor.

Amerikalılar Kasım başından Aralık sonuna kadar İnternet’te 31 milyar dolara yakın Noel alışverişi yaptı. İnternet üzerinden ticari işlemleri izleyen ComScore adlı şirket, tüketicilerin işsizlik ve emlak değerlerinin düşmesinin etkilerinden yavaş yavaş kurtulduğunu, İnternet üzerinden bu dönemde yapılan ticaretin geçen yıl aynı döneme göre yüzde 13 artış gösterdiğini bildiriyor.

Amerika Çalışma Bakanlığı da işsizlik sigortası başvurusunda bulunanların sayısının geçen hafta, son iki yılın en düşük rakamına gerilediğini açıkladı. Bazı ekonomi uzmanlarına göre işten çıkarmaların sayısının bir süre daha göreceli olarak bu düzeyde kalması, yakın bir zamanda işe almaların da artacağının sinyalleri olarak algılanıyor.

Ulusal Emlakçılar Birliği tarafından yayınlanan bir başka rapora göreyse, emlak sektörü de toparlama işaretleri veriyor. Kasım ayında ev alımlarında artış yaşandığı bildirildi.

Amerika’da son dönemde açıklanan iyimser raporların, bankaların yeni işyerlerine kredi vermesini kolaylaştırması bekleniyor. Wall Street Journal gazetesi, son birkaç ay içinde bankaların biraz daha fazla kredi verdiğini yazarken, son iki yılda ilk kez üç aylık dilimlerde artış yaşandığına dikkati çekiyor.

XS
SM
MD
LG