Erişilebilirlik

Son Model Televizyonlar Satışa Hazır


Son Model Televizyonlar Satışa Hazır
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:43 0:00
Linki indirmek için

Günümüzde televizyon cihazları gelişen teknolojiyle sürekli yenileniyor. Televizyon üreticilerinin bu yılki hedefiyse görüntü kalitesinde yeni bir standart yakalamak

Televizyon seyretmek uzun zamandır günlük hayatın bir parçası. Ancak izlediklerimiz, geçmişin siyah-beyaz görüntülerinin çok ötesine geçti.

Yüksek çözünürlüklü televizyonların çoğu artık iki megapiksel civarında görüntü veriyor. Ancak yakında sekiz megapiksellik televizyonlar da satışa sunulacak.

Belli başlı bütün markalar tarafından üretilen ve üstün görüntü kalitesi sunan bu ultra yüksek çözünürlüklü televizyonlar çok yakında pazara hakim olabilir.

Scott Cohen, bir teknoloji firmasında ürün eğitim müdürü: “Burada gördüğümüz, eşsiz bir televizyon kasası tasarımı. Hoparlörler televizyon kasasına gömülmüş. Televizyon bu kasanın içinde yukarı, aşağı, ileri, geri kaydırılabilir. Yani her dekora uygun. Bu 85 ekran ultra yüksek çözünürlüklü televizyonda aynı zamanda LED teknolojisi kullanılmış. Görüntü kalitesi bakımından elimizdeki en iyi televizyon.”

Ancak şu anda bu kalitede yayın yapan televizyon kanalı yok. Mevcut kanalların yaptıkları yayınlar 1080 piksellik bir görüntü çözünürlüğü destekliyor ki bu yeni teknoloji televizyonlardaki çözünürlüğün yarısı.

Önde gelen Koreli bir teknoloji firmasının Mart ayında piyasaya sürdüğü yeni seri 3 boyutlu televizyonlar bu yılki Tüketici Elektronikleri Fuarı’nda tanıtıldı. Bu yeni teknoloji televizyon ekranlarında 13 santimlik bir kavis bulunuyor.

Pete Hollenhorst, firmanın ürün eğitim müdürü: “Önceliğimiz daha büyük, daha hızlı ve daha ince televizyon üretmek oldu. OLED dediğimiz teknolojiyle üretilen televizyonlar sadece 3 kredi kartı kalınlığında. Ancak tasarım kadar yeniliğe de önem veriyoruz.”

Büyük firmaların sunduğu yeni teknoloji televizyonlar heyecan verici olduğu kadar pahalı da. Ancak, geçmiş deneyimden yola çıkarak bu durumun uzun sürmeyeceğini söylemek mümkün. Çünkü diğer markalar benzer ürünlerini piyasaya sürdüğünde rekabet artacak ve fiyatlar da hızla düşecek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG