Erişilebilirlik

Somali’deki Bombalı Saldırıda Ölü Sayısı 300'ü Geçti


Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı yetkililerin açıklamasına göre 300'ü aştı. Saldırıda 400 civıarında kişi de yaralandı. Yetkililer hayatını kaybedenlerin sayısının daha da artabileceğini belirtiyor. Olay, Somali’de el-Şebab'ın saldırı düzenlemeye başladığı 2007 yılından buyana meydana gelen en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçmiş durumda.

Doktorların yaralıları tedavi etmekte zorlandıkları belirtiliyor. Saldırı Mogadişu’da önemli bakanlıkların bulunduğu bölge yakınlarında işlek bir caddede meydana gelmişti.

Saldırının üzerinden bir gün geçmesine rağmen kentte hala ambulans seslerini duymak mümkün. Hala enkaz altından çıkartılanlar var.

Cumhurbaşkanı Muhhamed Abdullahi Muhammed olay nedeniyle ülkede 3 gün yas ilan etti. Cumhurbaşkanı, halkı kan vermeye çağırdı.

Somali hükümeti saldırıdan el-Kaide bağlantılı el-Şebab’ı sorumlu tuttu. Bununla birlikte örgütten henüz bir açıklama gelmedi.

İçişleri Bakanı Abdirahman Ömer de olayın kentin gördüğü en şiddetli patlama olduğunu kaydetti.

Amerika da saldırıyı kınadı ve bu tür korkakça saldırıların Washington’un Somali ve Afrika Birliği ortaklarına terörizmle mücadele konusundaki yardım taahhüdünü canlandırdığını belirtti.

Amerika bu yıl el-Şebab’a karşı insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıları artırmış durumda. El-Şebab’a yönelik Somali ordusuyla 20 binden fazla Afrika Birliği gücü de mücadele veriyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG